lördag 10 maj 2014

DVD-släpp

Det har varit en turbulent vecka. Som alltid när man ger sig i kast med ämnet "Club Zebra". Inte bara har det varit presskonferens inför kommande sommarutställningen på Bildarkivet och preparation av bilder. Det har även skett ett DVD-släpp av filmen. Det är Kristinehamns Kommun som beställt och låtit trycka upp 500 exemplar för alla de som vill ha filmen i sitt förvar. Noterbart är att den enbart säljs på stadens Bildarkiv av Ulla eller Gunnar. Den kostar 120.- och är även textad på engelska. Så för de som önskar en repris eller ni som inte hade möjligheten att se filmen på Christina-teatern... Bildarkivet is the plejs! :)
DVD-version finns på Bildarkivet.

fredag 9 maj 2014

Intresset!

Vilket oerhört intresse det tycks finnas för Kristinehamns gamla nöjesliv! På gårdagens presskonferens var alla inbjudna där utom KLTV-Arne (fast det är ju ett tag kvar till vernissage!). Slående är att det hela liksom amen i kyrkan utmynnar i historier och minnen mer än i frågor och svar. Alla vill vara med och bidra. Sånt är ju underbart. Jag fick till och med nya uppslag och ideér medan vi satt och lyssnade på varandra. Ulla sprang iväg och hämtade kläderna som lämnats in av ännu ej namngiven person och visade upp vintage-kläder som inte varit i bruk sedan det begav sig 1977! Alltifrån progg till tidigt London-punkmode. Lars Wallin får med andra ord oväntad konkurrens i sommar då det är tänkt att de ska pryda ett par skyltdockor. :)

Punk-kläder från sent 70-tal! Med säkerhetsnålar och allt. Foto: Nkrp


Det allra roligaste är nog ändå att hänga med Bildarkivets egna Ulla och Gunnar. Dessa eldsjälar som är så hjälpsamma och inspirerande. Aldrig ett gnäll eller morr. Bara kul och proffsig inställning. Det blir ju trots allt en liten annan form på denna utställning där föremål och ljud/bild-installationer kommer att samsas med renodlade fotografier. Heder åt dem. De gör både jobbet och livet enklare.

Nöjd Bengt mellan de två proffsen.





Club Zebra-Utställningen

"Just när ni trodde det var över"... som det brukar heta på biograf-affischerna. Jag är precis hemkommen från en dag i Kristinehamn där jag varit med på en presskonferens rörande en sommarutställning jag ska bygga på temat...trumvirvel... "Club Zebra". Projektet har pågått parallellt med filmen i all hemlighet sedan årsskiftet och tanken är att ge Club Zebra-epoken en mer permanent plats utöver de båda filmvisningarna som gick av stapeln den 26 april. Utställningen är ett samarbete med Kristinehamns Kulturnämnd samt Gunnar och Ulla på Bildarkivet.

Min tanke har liksom med filmen varit att ta hjälp av stadens invånare när det gäller insamlande av materialet till utställningen. Det har lett till oanade resultat varav en kan betecknas som en ren världshändelse! Jag ser fram emot att få berätta mer om utställningen och dess framåtskridande här i fortsättningen. Öppningsdagen kommer att bli den 31 maj och tanken är att den ska pågå fram till den 21 september. Har ni frågor och funderingar är det bara att skriva.
"Lapp på luckan" gör mig lycklig!