fredag 16 maj 2014

Utställningsföremål

Jag påbörjade mina tankar om en utställning i höstas och sonderade terrängen efter olika artefakter man kan tänkas vilja se från den här tiden. Med hjälp av Ulla och Gunnar på Bildarkivet har det gått mycket bra och nu bara någon vecka innan utställningen ska öppna strömmar det in saker från kristinehamnsborna. Ulla meddelar att det kommit in 70-talskläder och Club Zebra-grejor som tändsticksaskar etc. Gunnar ringer och berättar om en som var inne och berättade att han har hela inredningen från det andra ägarbytet (Anders och Bassen sålde ju till Lars-Göran och Gunnar 1977) i sitt garage! Själv har jag fått härliga mejl från entusiastiska människor som har affischer och bilder de vill dela med sig av. Fortsätt gärna med det.

Då jag har planerat in varenda kvadratcentimeter av utställningsytan känns detta lätt frustrerande. Men kanske vi kan träffas och prata på vernissagedagen och spåna på ideér och lösningar. Utställningen löper ju över hela sommaren och det vore ju kul med lite evenemang runtomkring. kanske på den vackra innergården eller i samarbete med närliggande affärsidkare. Entusiasmen är det i varje fall inget fel på! :)


tisdag 13 maj 2014

Inför utställningsbygget

Allting börjar samlas upp i min lägenhet. Det som ska packas upp och ramas in på Bildarkivet om en dryg vecka. Min vapendragare Birger var över igår och inspekterade den teknik som införskaffats och tog den med hem till sig för att klura ut den optimala lösningen på plats. Han är bra på sånt Birger. Det enda jag känner mig lite osäker på är tapetseringen av fototapeten jag beställt. Den kom igår, komplett med en påse tapetklister och 5 otroligt coola våder föreställandes Sex Pistols 1977 på Zebra i skala 1:1. Om någon härinne känner sig hågad och vet med sig att han/hon/hen är en hejare på att tapetsera får ni gärna kontakta mig innan den 24:e maj :). En fin present utlovas för besväret.


Min lägenhet just nu...Ett av rummen ;)